Historia om klokka fortsetter!

For en stund skrev vi her historia om klokka som kom heimatt – der den hører hjemme. Nå står klokka på det nye dagsenteret, men kommer vel til bygdemuseet i Pulden etterhvert.

Noen dager etter at vi bragte bildet av klokka fikk vi en uventet e-post fra Amerika, det er en del som leser hjemmesida vår der borte. E-posten var fra en Mark Erickson, og Mark forteller at han er direkte etterkommer av klokkemakeren Sivert Berg. Mark forteller videre at han og familien var svært overrasket og glad over å lese artikkelen. Ikke visste de at det hadde vært klokkemakere i familien heller.

Klokkemakeren Sivert hadde en sønn som også het Sivert Sivertsen Berget. Han flyttet til Amerika og tok «homestead» der. Mark forteller at nå, fem generasjoner senere, bor de fortsatt på samme farmen som Sivert Berg bygde opp da han kom til Amerika.

Mark er svært interessert i Meråker og slektsgranskning, og sier at han nå, etter å ha fått kunnskap om klokka, har enda en god grunn til å besøke Meråker. Interessen har også ført til at han har laget en egen hjemmeside. Der vil du bl.a. finne mange bilder fra Meråker. Se hans hjemmeside, den er vel verdt et besøk; http://marko.digiterica.com/

En trivelig kontakt i Amerika ble altså skapt etter klokkehistoria på vår hjemmeside!